Procurorii din Alba au trimis în judecată un bărbat de 46 de ani care şi-a omorât în bătaie mama, fapta având loc în luna martie a anului trecut. După comiterea faptei, el a fugit din ţară, fiind prins şi arestat preventiv. Ulterior, instanţa a înlocuit această măsură cu cea a controlului judiciar, moment în care bărbatul a reuşit din nou să fugă din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a anunţat luni, printr-un comunicat de presă că a fost trimis în judecată un bărbat în vârstă de 46 de ani pentru comiterea infracţiunilor de violenţă în familie în modalitatea omorului şi violenţă în familie în modalitatea lovire sau alte violenţe

“În fapt, s-a reţinut că, la data de 15 martie 2019, în timp ce se aflau la locuinţa comună de pe raza satului Cetea, comuna Galda, judeţul Alba, inculpatul a agresat-o fizic pe mama sa în vârstă de 79 ani, iar la data de 19 martie 2019, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a exercitat violenţe repetate şi de mare intensitate asupra aceleiaşi victime, cauzându-i multiple leziuni care au condus la decesul acesteia”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că bărbatul a fugit după comiterea faptei, el fiind prins în străinătate. El a fost arestat preventiv, dar la un moment dat instanţa a înlocuit această măsură cu cea a controlului judiciar, ia bărbatul a fugit din nou din ţară.

“Inculpatul a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv. Menţionăm că, iniţial,  inculpatul s-a sustras urmăririi penale, părăsind teritoriul ţării, fiind arestat preventiv în lipsă, măsura preventivă fiind pusă în executare prin intermediul unui mandat european de arestare. Având în vedere complexitatea probatoriului administrat în cursul urmăririi penale, care a presupus efectuarea mai multor expertize în diferite domenii de specialitate, măsura arestării preventive a fost prelungită succesiv, ulterior fiind înlocuită cu cea a controlului judiciar, ale cărei obligaţii au fost încălcate de către inculpat, care a părăsit iarăşi ţara, motiv pentru care acesta a fost din nou arestat preventiv în lipsă”, mai precizează comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Dosarul a fost trimis pentru soluţionare Tribunalului Alba. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.