Un bărbat a primit o condamnare de un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită după ce i-a oferit bani unei asistente medicale din judeţul Alba pentru a-l vaccina fictiv împotriva COVID-19. Asistenta medicală a refuzat şi a anunţat autorităţile. Bărbatul şi-a recunoscut fapta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Direcţia Generală Anticorupţie a anunţat, vineri, că procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a încheiat acordul de recunoaştere a vinovăţiei cu o persoană, fiind stabilită pedeapsa de un an şi patru luni cu suspendare pentru dare de mită. 
 
"S-a reţinut că la data de 18.11.2021, inculpatul a oferit o sumă de bani unei asistente medicale aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu în cadrul Centrului de Vaccinare Sebeş, judeţul Alba, pentru a îndeplini un act contrar atribuţiilor de serviciu ale acesteia, respectiv să nu-i introducă serul anti-Covid-19 în organism şi să consemneze în documente şi evidenţele electronice faptul că a fost vaccinat, în scopul de a-i fi eliberat un certificat de vaccinare Covid-19. Asistenta medicală a refuzat primirea sumei de bani şi a sesizat organele de poliţie”, se arată în comunicat. 
 
Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost trimis Tribunalului Alba.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.