Administratorii unor firme au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru că au cumpărat peste 13.000 de tone de motorină Euro 5 şi le-au trecut în acte drept combustibil ecologic. Ulterior, motorina a fost vândută, iar prejudiciul în acest caz este de 4 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
DNA a transmis, vineri, că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a administratorului SC Romeco International Service Company SRL, pentru evaziune fiscală în formă continuată, a SC Romeco International Service Company SRL, pentru evaziune fiscală în formă continuată, şi a trei administratori ai unor societăţi comerciale, pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.
 
“În cursul anului 2010, unul dintre inculpaţi, administrator al societăţii comerciale SC Romeco International Service Company SRL, ar fi iniţiat, conceput şi pus în aplicare un circuit fraudulos de valorificare a unei cantităţi de motorină EURO 5, aflată în regim scutit de la plata accizelor, în scopul de a se sustrage de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul statului. Concret, acesta, beneficiind de ajutorul celorlalţi trei inculpaţi şi al altor persoane, ar fi achiziţionat o cantitate de 13.246 tone motorină Euro 5 de la două societăţi comerciale din România, pe care, ulterior, a evidenţiat-o în documentele contabile ca fiind utilizată în procesul de producţie a produsului <<Combustibil Ecologic pentru Centrale Termice>>”, se arată în comunicat.
 
DNA a precizat că în realitate, motorina ar fi fost comercializată pe teritoriul României ca atare, destinatarii finali fiind societăţi comerciale care aveau ca principal obiect de activitate distribuţia carburanţilor prin intermediul staţiilor de carburanţi, societăţi de transport şi ferme agricole.
 
Prin aceste demersuri a fost cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 17.927.540 lei (aproximativ 4 milioane euro la cursul din acea perioadă).
 
Agenţia  Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
 
Anterior, în această cauză, procurorii anticorupţie au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu o persoană, fost administrator de drept al SC Romeco International Service Company SRL  pentru evaziune fiscală în formă continuată, aceasta fiind de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi interzicerea unor drepturi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.