Şefa Secţiei de anchetare a magistraţilor, Adina Florea, a declarat, joi dimineaţă, că dosarul în care este citată Laura Codruţa Kovesi a fost deschis în urma plângerii lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018. Florea a precizat că se vor respecta drepturile tuturor şi în primul rând legea. Adina Florea a mai declarat, la plecarea de la CSM, că, dacă Laura Codruţa Kovesi nu se va prezenta la audierea de vineri, există măsuri procesuale referitoare la modalităţile de citare şi la aducerea persoanei cercetate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: „Nu antamăm activităţile şi nu antamăm niciun fel de subiect care să nu aibă o bază legală. Este o activitate în curs de urmărire penală, care prezintă o importanţă egală cu orice activitate de urmărire penală desfăşurată în orice altă speţă. Se respectă exact aceleaşi drepturi procesuale care i se respectă şi trebuie să fie cunoscute de fiecare persoană în parte. Nu se lucrează şi nu se analizează absolut nimic cu dublă măsură. (...) Nu discutăm în alt cadru decât în acela procesual şi acela legal”, a declarat Adina Florea la plecarea de la CSM.
 
Întrebată ce se va întâmpla dacă fosta şefă a DNA nu se prezintă vineri la audieri, Florea a răspuns: „Există măsuri procesuale, acelea referitoare la modalităţile de citare şi la aducerea persoanei cercetate”.
 
„În citaţie nu se descriu faptele, doar se indică, este o activitate procedurală. Este vorba despre denunţul lui Ghiţă”, a mai spus Adina Florea.

”Este un dosar ca urmare a plângerii lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018. E o anchetă în desfăşurare, nu am cum să comentez. Din punctul meu de vedere, eu nu pot să vă spun decât că este o anchetă în curs de desfăşurare, unde se vor respecta toate drepturile şi libertăţile tuturor persoanelor, demnitatea persoanelor cercetate şi în primul şi în primul rând se va respecta legea”, a declarat Adina Florea.

Ea a precizat că este o anchetă în desfăşurare in rem şi în care s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de o persoană.

Fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi a anunţat, miercuri seara, la Europa FM, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Ea susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Laura Codruţa Kovesi remarcă faptul că această citaţie vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european.

În 24 ianuarie, fostul deputat Sebastian Ghiţă a declarat, la Antena 3, că va fi audiat din Serbia de Secţia privind infracţiunile comise de magistraţi, în dosarul care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi, iar dacă procurorii îi vor cere, le va da fotografia în care apare şefa DNA la o petrecere la el acasă, despre care el a vorbit, dar pe care nu a prezentat-o public.

Ghiţă a anunţat în 9 decembrie 2018 că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.