Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei pentru şefia DNA, a fost admisă de comisia CSM pentru postul de procuror pe funcţie de execuţie în cadrul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie. Procurorul-şef al noii Secţii este Florena Sterschi, de la Parchetul General, ceilalţi trei candidaţi pe această funcţie fiind respinşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit rezultatelor făcute publice de Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM), Adina Florea, care a fost propusă de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef al DNA, dar cu aviz negativ de la CSM, a fost admisă de comsia de concurs pentru postul de procuror pe funcţie de execuţie în cadrul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie.

De asemenea, procurorul-şef al noi Secţii va fi Florena Esther Sterschi, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pentru postul de procuror-şef au mai candidat şi Ioan Viorel Cerbu, de la DIICOT, Elena Iordache, de la Parchetul General şi Iuliana Magdalena Olteanu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 6, care au fost respinşi. Cea din urmă a fost, însă, admisă pentru postul de procuror pe funcţie de execuţie.

Ceilalţi candidaţi, respectiv Codruţa Simina Chindea şi Sorin Eugen Iaşiovschi, au fost şi ei admişi pe posturile de procuror pe funcţie de excuţie. 

Procurorii au susţiniut vineri interviul pentru funcţii în cadrul Secţiei de investigare a magistraţilor.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat în 11 octombrie desfiinţarea Serviciului de combatere a corupţiei din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), atribuţiile serviciului urmând să fie preluate de Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, înfiinţată în Ministerul Public şi care ar urma să devină operaţională la sfârşitul lunii octombrie.

Adina Florea a declarat, vineri, la ieşirea din CSM, că dacă va fi numită de către preşedintele Klaus Iohannis în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) va ocupa postul respectiv, respingând ideea că este ”o variantă de rezervă” candidatura pentru un post de procuror în cadrul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.