Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat marţi trupe ucrainene care iau parte la contraofensivă în regiunea Zaporojie, anunţă preşedinţia ucraineană, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Într-o vizită de lucru la Zaporojie, preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a vizitat poziţii ale brigăzilor angajate în operaţiuni ofensive în sectorul Melitopol”, precizează preşedinţia.

Zelenski s-a întâlnit cu comandantul Grupului Operaţional şi Strategic de Forţe Tavria, Oleksandr Tarnavskii, şi cu o serie de unităţi, inclusiv cu cea de -a 3-a Brigadă Operaţională.

”Această brigadă participat la misiuni de luptă în Doneţk şi Lugansk, la bătălii defensive în Harkov, la eliberarea unor sate şi localităţi lângă Harkov, iar în prezent conduce operaţiunile ofensive în direcţia Zaporojie”, anunţă într-o postare pe Telegram Zelenski.

”Am discutat cele mai problematice probleme cu comandantul brigăzii”, precizează el.

Zelenski a primit rapoarte de la comandanţi despre situaţia ofensivei şi a discutat despre nevoile şi problemele cu care se confruntă fiecare brigadă, anunţă preşedinţia.

”Armata a subliniat mai ales necesitatea unor mijloace de război electronic şi unor sisteme de apărare aeriană în prima linie pentru a contracara avioanele şi dronele inamice”, se arată în acest comunicat.

”Este nevoie totodată de drone, care sunt consumate rapid în operaţiuni ofensive”, precizează preşedinţia.

Zelenski a discutat cu comandanţi despre ”probleme de selectarea profesională a oamenilor, dotarea brigăzilor cu echipament special şi maşini şi despre necesitatea vehiculelor blindate de evacuare”, anunţă preşedinţia ucraineană.

CONSOLIDAREA POZIŢIILOR LA EST DE HARKOV

Pe de altă parte, Ucraina şi-a consolidat poziţiile la est Harkov (nord-est), de-a lungul axei Lîman-Kupiansk, anunţă adjunctul comandantului Comunicaţiilor Strategice al Grupării Militare de Est, Serghii Cerevatîi.

”Axa Lîman-Kupiansk se află sub controlul special al comandantului (Grupului Forţelor Ucrainene Oleksandr Sîrski, comandantul Grupării Forţelor din Est, care include Bahmut, Lîman şi Kupiansk). El a vizitat personal toate brigăzile-cheie care asigură o apărare stabilă”, a anunţat el la televiziunea ucraineană.

”El a dat ordine directe, stricte şi clare de construire a unei apărări pe mai multe niveluri. Poziţiile noastre de tragere au fost întărite, (comandantul) a făcut anumite recomandări metodologice şi a redesfăşurat rezerve”, a anunţat Cerevtîi.

”S-a făcut totul pentru a face imposibilă înaintarea inamicului”, a subliniat el.

Forţe ruse încearcă să înainteze în zonă, însă au făcut progrese limitate.

O evacuare obligatorie a fost ordonată săptămâna trecută la Kupiansk şi în zona acestui oraş, după ce armata rusă şi-a intensificat bombardamentele în regiunea Harkov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.