Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă, după reuniunea în format Ramstein la care a participat, că principala preocupare este de a întări apărarea anti-aeriană, vorbind şi despre artilerie, sisteme cu rază lungă de acţiune. ”În fiecare zi luptătorii noştri şi întreaga noastră naţiune devin mai puternici”, arată el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenski a arătat, în mesajul transmis miercuri seară, că a participat la reuniunea în format Ramstein.

”Principala noastră preocupare este să întărim apărarea aeriană şi cele mai importante instrumente de pe front. Artilerie, sisteme cu rază lungă de acţiune. Sunt recunoscător tuturor partenerilor pentru disponibilitatea lor continuă de a ajuta apărarea noastră”, a declarat el.

Preşedintele Ucrainei a menţionat că s-a întâlnit cu secretarul Apărării Austin şi cu şef al Statului Major Interame, generalul Brown.

”S-a afirmat clar că America va continua să ofere Ucrainei sprijinul durabil şi neîntrerupt necesar apărării noastre. Am discutat despre cum să creştem capacităţile de a ne apăra împotriva terorii ruseşti – drone şi rachete – acum, înaintea iernii. Sunt recunoscător Statelor Unite”, a adăugat el.

Zelenski a vorbit şi despre întrevederea cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

”Am discutat despre priorităţile din apărarea noastră, cooperarea noastră cu Alianţa. Astăzi, a avut loc o întâlnire a Consiliului NATO-Ucraina la nivel de miniştri ai Apărării, mâine va avea loc o reuniune a miniştrilor Apărării din NATO. Desigur, lucrăm la a asigura mai mult sprijin pentru lupătorii noştri, pe lucruri foarte specifice, inclusiv provizii despre care băieţii mi-au spus când am fost pe front, vizitând brigăzile de pe linia frontului”, a spus el.

Preşedintele Ucrainei a adăugat că discuţiile cu premierul Belgiei au fost ”productive”.

”Belgia s-a alăturat coaliţiei noastre privind aparatele de zbor şi va livra Ucrainei F-16. Este un pas puternic. Este un nou pachet pentru apărare din Belgia, care are mai multe componente importante. Aş menţiona în special rachete pentru apărare anti-aeriană. Mulţumesc! Belgia a devenit prima ţară din lume care chiar a folosit bunurile îngheţate ruseşti pentru a compensa pagubele cauzate de agresiunea rusească, iar anul viitor vom primi 1,7 miliarde de euro pentru apărare şi proiecte de reconstrucţie (...) Cât despre sancţiuni împotriva Rusiei, am discutat despre introducedrea unei proceduri de către Belgia şi alte câteva state influente pentru a împiedica diamantele ruseşti să ajungă pe piaţa europeană. Acest lucru este o lovitură pentru profiturile Rusiei. Acest pas mult-aşteptat va deveni realitate”, a explicat Zelenski.

”În fiecare zi luptătorii noştri şi întreaga noastră naţiune devin mai puternici”, a conchis el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.