Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă, după o nouă zi în care a vizitat trupele de pe front, că ”paşii înainte ai războinicilor noştri pe linia frontului aduc securitate şi protecţie mai aproape de oraşele şi satele noastre”. ”Ţelul Ucrainei este clar: vom câştiga şi vom oferi Ucrainei puterea de a garanta o pace durabilă”, arată el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis marţi seară, că şi-a continuat vizita la brigăzile de luptă, mai exact în diferite districte din regiunea Zaporojie.

”Când este o astfel de comunicare, brigadă cu brigadă, şi toată lumea are experienţă reală de luptă, putem evalua situaţia mult mai profund, putem vedea cum experienţa specifică unei brigăzi poate fi aplicată altor unităţi şi mărită la nivelul tuturor forţelor defensive. Au fost definite nevoi specifice: echipament pentru război electronic, drone şi vehicule blindate pentru evacuare medicală. Sunt şi subiecte suplimentare legate de organizare care nu au fost discutate ieri, în special privind gradele ofiţerilor”, a arătat el.

Preşedintele Ucrainei s-a referit şi la antrenarea soldaţilor, dar şi la motivarea oamenilor.

”Am auzit ce spun comandanţii de batalion despre folosirea echipamentelor şi armelor livrate de partenerii noştri în luptă. Acest feedback este ceva despre care vom discuta cu liderii. Şi aş vrea să le mulţumesc războinicilor noştri care iau trofee şi pun echipamentele ruseşti la muncă pentru Ucraina. Nu este doar raţionalitatea băieţilor noştri, ci şi o dovadă importantă a abilităţii eroilor noştri de a lua armele inamicului şi a le folosi pentru a proteja viaţa Ucrainei”, a continuat Zelenski.

El a mulţumit tuturor celor implicaţi în îndepărtarea consecinţelor atacurilor ruseşti.

”În fiecare zi trebuie să ne amintim că paşii înainte ai războinicilor noştri pe linia frontului aduc securitate şi protecţie mai aproape de oraşele şi satele noastre. Şi cu cât este mai puternic sistemul nostru de apărare anti-aeriană, cu atât mai multe oportunităţi au regiunile din spate să lucreze pentru apărare. Mai exact, creştem deja producţia militară, chiar şi în condiţiile actuale. Ţelul Ucrainei este clar: vom câştiga şi vom oferi Ucrainei puterea de a garanta o pace durabilă”, a conchis Zelenski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.