Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ţinut, marţi, un discurs virtual la ceremonia de deschidere a celei de-a 75-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, vorbind despre legătura dintre film şi realitate şi despre rolul cinematografiei în timpul dictaturii lui Adolf Hitler, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Făcând referire la filmul "Marele dictator" al lui Charlie Chaplin din anii 1940, Zelenski a declarat: "Nu l-a distrus la momentul respectiv pe adevăratul dictator, dar datorită cinematografiei şi datorită acestui film, cinematograful a încetat să mai fie tăcut, din toate punctele de vedere. Cinematograful vorbea şi era vocea viitoarei victorii a libertăţii". 

 El a adăugat: "Din nou, la fel ca în trecut, există astăzi un dictator" şi "din nou, există un război pentru libertate" şi "din nou, la fel ca în trecut, cinematograful nu trebuie să tacă". 

"Sunt convins că dictatorul va pierde", a afirmat Zelenski.  

"Noi vom câştiga în acest război. Glorie Ucrainei", a mai spus preşedintele ucrainean.  

Discursul preşedintelui a fost cel mai recent dintr-un turneu diplomatic mondial virtual pentru a menţine atenţia globală asupra situaţiei dificile a Ucrainei în timpul invaziei.  

În aprilie, Zelenski şi-a făcut apariţia la cea de-a 64-a ediţie a premiilor Grammy, oferind un discurs care a început astfel: "Războiul. Ce este mai opus decât muzica". 

  

  

  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.