Volodimir Zelenski a declarat în alocuţiunea sa zilnică, că Ucraina face paşi importanţi către aderarea la Uniunea Europeană, demonstrând că prin acţiunile ei merită să facă parte din spaţiul european, potrivit site-ului preşedinţiei ucrainene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pas cu pas, trecem printr-o săptămână crucială şi facem totul în fiecare zi pentru ca nimeni să nu aibă îndoieli că Ucraina merită candidatura. Demonstrăm în fiecare zi că facem deja parte dintr-un spaţiu european unit, aş spune chiar, valoros", a declarat Volodimir Zelenski în alocuţiunea sa zilnică, potrivit site-ului preşedinţiei ucrainene. "Sunt recunoscător tuturor deputaţilor poporului nostru care au susţinut integrarea noastră europeană. Aş dori să notez votul în favoarea Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice. Această convenţie este adesea numită Convenţia de la Istanbul - în funcţie de locul semnării. A fost „subminată” în Ucraina de zeci de ani. Dar conţinutul său principal este simplu - este obligaţia de a proteja împotriva violenţei şi a diferitelor forme de discriminare", a spus Zelenski.

Comisia Europeană recomandă ca Ucraina, Republica Moldova şi Georgia să fie desemnate state candidate la aderarea la Uniunea Europeană (UE), a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedinta CE Ursula von der Leyen.

În discursul său, preşedintele ucrainean a mai afirmat: "După cum am prezis, Rusia este foarte nervoasă în legătură cu activitatea noastră. Din nou bombardează Harkivul, Odesa, din nou încearcă acţiuni ofensive brutale în Donbas. Acesta este un rău care poate fi liniştit doar pe câmpul de luptă. Apărăm Lisichansk şi Severodoneţk. Sunt cele mai grele bătălii. Dar băieţii şi fetele noastre puternice sunt acolo. Ocupanţii primesc răspunsuri la acţiunile lor împotriva noastră. Sunt recunoscător armatei şi informaţiilor pe care le oferă", a mai spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.