Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost invitat la Summitul alianţei care va avea loc în iulie, în capitala lituaniană Vilnius, transmite CNN. Zelenski s-a referit la Summit în mesajul zilnic postat pe reţelele de socializare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Preşedinmtele ucrainean, Volodimir Zelenski a vorbit, în mesajul zilnic postat pe reţelele de socializare, despre aderarea Finlandei la NATO şi despre faptul că acest lucru demonstrează că procedurile pot fi accelerate.

”A avut loc un eveniment istoric pentru regiunea noastră, pentru întreaga Europă, pentru întreaga comunitate euro-atlantică. Finlanda devine cel de-al 31-lea membru al NATO. Alianţa devine tot mai puternică pe Flancul Estic. Îi felicit pe toţi locuitorii Finlandei şi pe domnul preşedinte personal pentru o garanţie de securitate fiabilă - o garanţie colectivă”, a transmis Zelenski.

Potrivit acestuia, ”agresiunea rusă dovedeşte în mod clar că numai garanţiile colective, numai garanţiile preventive pot fi fiabile. Despre asta am vorbit întotdeauna. Am vorbit, de asemenea, despre rapiditate - viteza deciziilor de securitate contează. Acum putem vedea cât de rapide pot fi procedurile”, a mai afirmat Zelenski.

El s-a referit şi la Summitul NATO de la Vilnius.

”Apropo, Summitul NATO din acest an de la Vilnius merită să fie destul de ambiţios. Cu cât este mai ambiţios cel care protejează libertatea, cu atât mai puţine oportunităţi de agresiune are cel care vrea răul. Va veni ziua în care securitatea va fi garantată şi pentru ţara noastră”, a mai afirmat Zelenski.

ŞTIRE INIŢIALĂ: "O Ucraină puternică şi independentă este vitală pentru stabilitatea zonei euro-atlantice şi aşteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim cu preşedintele Zelenski la summitul nostru de la Vilnius din iulie", a declarat Stoltenberg.

El a făcut această remarcă, marţi, la Bruxelles, în urma unei reuniuni a Comisiei NATO-Ucraina - organismul responsabil pentru relaţia dintre Ucraina şi alianţă.

Summitul NATO de la Vilnius este programat pentru perioada 11-12 iulie 2023. Programul oficial al şedinţei nu a fost încă făcut public.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.