Preşedintele Volodimir Zelenski anunţă în mesajul zilnic către popor că începe săptămâna în care vor sărbători pentru prima dată Ziua Statului Ucrainean, pe 28 iulie, pentru prima dată, în timpul unui război atât de brutal, în a şasea lună a acestuia , după opt ani de război în Donbas. Liderul ucrainean mai spune că păstrarea unităţii acum este cea mai importantă sarcină naţională pe care o vor îndeplini cu toţii cu siguranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Mâine începe o săptămână importantă şi simbolică. Săptămâna în care vom sărbători pentru prima dată Ziua Statului Ucrainean, la 28 iulie, pentru prima dată. Sărbătorim în timpul unui război atât de brutal - în a şasea lună a acestuia. După opt ani de război în Donbas. Dar vom sărbători. În ciuda tuturor. Pentru că ucrainenii nu pot fi frânţi. Ziua statalităţii ucrainene va afirma legătura ucrainenilor care trăiesc acum cu multe generaţii ale poporului nostru. Experienţa de construire a statului ucrainenilor, cultura noastră, identitatea noastră, caracterul ucrainean au mai mult de o mie de ani”, spune preşedintele Zelenski. 
 
El afirmă că ”numai cei care nu cunosc adevărul istoriei şi nu simt sensul ei ar putea decide să îi atace”.
 
”După tot prin ce a trecut poporul nostru, după tot ceea ce am învăţat de-a lungul secolelor, ucrainenii nu vor renunţa niciodată la independenţa lor. Şi nu se vor rupe din interior, aşa cum s-a întâmplat de mai multe ori. Nu şi de data aceasta! Păstrarea unităţii acum, lucrând împreună pentru victorie este cea mai importantă sarcină naţională pe care o vom îndeplini cu toţii cu siguranţă. Şi, prin urmare, vom fi capabili să facem ceea ce generaţiile anterioare nu au putut face înainte. Acest lucru este valabil pentru apărarea noastră în acest război pentru independenţă, pentru cursul nostru spre o Europă unită, spre aderarea deplină la UE şi pentru capacitatea noastră de a deveni unul dintre cele mai moderne state din lume”, spune Volodimir Zelenski. 
 
Preşedintele Ucrainei continuă: ”Nu există nimeni acum care să se îndoiască de acest lucru. Există doar cei care se ceartă cu privire la modul în care se poate realiza acest lucru. Acest lucru se va întâmpla. Acesta este un semn de credinţă în Ucraina - nu doar credinţa noastră. Chiar şi ocupanţii recunosc că vom învinge. O auzim în conversaţiile lor - tot timpul, în ceea ce le spun celor dragi atunci când îi contactează. Prin urmare, nu încetinim şi, ca în fiecare zi timp de cinci luni, facem totul pentru a provoca cele mai mari pierderi posibile inamicului şi pentru a aduna cât mai mult sprijin posibil pentru Ucraina.
 
El anunţă că în această săptămână vor avea loc vizite importante ale partenerilor, vor avea loc negocieri importante şi, cel mai important, va avea loc avansarea în continuare a poziţiilor ucrainene. Pe front, în diplomaţie, în economie.
 
”Sunt recunoscător tuturor celor care ne apără ţara!”, mai spune Zelenki în mesaj. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.