Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat, sâmbătă, că se deplasează în Argentina, unde va fi prezent la ceremonia de învestire în funcţie a noului preşedinte argentinian Javier Milei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenski, care şi-a anunţat călătoria pe aplicaţia de mesagerie Telegram şi se află în prima sa vizită în America Latină, va participa duminică la evenimentul din Argentina.

Preşedintele ucrainean a precizat că s-a întâlnit cu premierul ţării vest-africane Capul Verde în drum spre Argentina.

Presa ucraineană a speculat în această săptămână că învestirea lui Milei ar putea servi drept fundal pentru o întâlnire între Zelenski şi premierul ungar Viktor Orban pentru a rezolva diferendele privind candidatura Ucrainei la Uniunea Europeană.

În cadrul summitului UE de săptămâna viitoare se va decide dacă vor începe discuţiile cu Ucraina şi cu Republica Moldova cu privire la candidaturile lor la aderare.

O decizie trebuie luată în unanimitate, iar Orban şi-a exprimat în repetate rânduri opoziţia faţă de începerea discuţiilor acum.

Şeful de cabinet al lui Zelenski, Andriy Yermak, a declarat săptămâna aceasta că încearcă să stabilească o dată potrivită pentru o întâlnire între preşedinte şi Orban.

La fel ca noul preşedinte argentinian, Orban este un susţinător al opiniilor de dreapta. Într-o postare de sâmbătă pe X, fostul Twitter, el a declarat că s-a întâlnit deja cu Milei. Orban a salutat succesul electoral al dreptei "nu numai în Europa, ci în întreaga lume".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.