Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îl atacă pe omologul său rus Vladimir Putin, într-o reacţie, pe Telegram, cu privire la rebeliunea Wagner în Rusia, relatează Le Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cel care alege calea răului se distruge singur. El trimite coloane de trupe pentru a distruge viaţa altei ţări, dar nu le poate opri să fugă şi trăda atunci când viaţa rezistă”, afirmă Zelenski.

Putin ”terorizează cu rachete, iar atunci când acestea sunt doborâte se umileşte să primească un Shahed”, acuză el.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”El dispreţuieşte oamenii şi  trimite sute de mii de persoane la război, pentru a se baricada, până la urmă, în regiunea Moscova împotriva celor pe care i-a înarmat”, continuă Zelenski.

”Rusia şi-a mascat mult timp slăbiciunile şi prostia prin propagandă”, denunţă el.

Însă, ”azi, haosul este atât de mare încât nicio munciună nu-l mai poate ascunde”, subliniază şeful statului ucrainean.

”Iar toate astea din cauza unui singur om, care nu încetează să ne sperie cu 1917, deşi nu este deloc capbil să conducă la altceva”, declară Zelenski.

”Slăbiciunea Rusiei este evidentă”, subliniază el, ”o slăbiciune totală”.

”Iar cu cât Rusia îşi va menţine mai mult trupele şi mercenarii pe teritoriul nostru, cu atât va crea mai mult haos, durere şi probleme. Şi asta este evident”, declară Zelenski.

”Ucraina este în măsură să apere Europa de răspândirea răului şi haosului ruseşti”, dă asigurări Zelenski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.