Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că Formula de Pace propusă de Ucraina devine, treptat, globală, iar majoritatea se reuneşte în jurul unei viziuni comune şi corecte reflectate în această Formulă. ”Lumea nu este un loc pentru agresiune. Umanitatea va înţelege acest lucru. Aceasta este singura cale pentru a proteja viaţa”, arată el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi este prima zi a summit-ului din Malta – o reuniune a consilierilor şi reprezentanţilor diplomatici vizând Formula noastră de Pace, care, treptat, pas cu pas, devine globală. Şaizeci şi şase de ţări sunt reprezentate la summit şi este un rezultat bun. Toate continentele sunt reprezentate. Multe ţări, tradiţii politice diferite. Le mulţumesc tuturor liderilor şi ţărilor care au sprijinit deja viziunea noastră comună pentru pace. Şi există potenţial să extindem reprezentarea statelor. Punctele Formulei sunt create în aşa fel încât toată lumea care preţuieşte cu adevărat dreptul internaţional se poate exprima şi poate exprima valorile sale şi să sprijine eforturile globale împotriva agresiunii”, a afirmat Zelenski, în mesajul transmis sâmbătă seară.

El a adăugat că la summit-ul din Malta se lucrează la cinci dintre cele zece puncte ale Formulei: ”radiaţii şi securitate nucleară”, ”securitate alimentară”, ”securitate energetică”, ”eliberarea tuturor prizonierilor şi a persoanelor deportate” şi ”restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei şi a ordinii mondiale”. Zelenski a explicat că au fost create grupuri de lucru pentru fiecare punct al Formulei, accentul fiind pus pe implementare.

Preşedintele Ucrainei a afirmat că, anul trecut, când a prezentat pentru prima dată Formula, lumea discuta diferite viziuni şi abordări pentru restabilirea graniţelor ţării şi obţinerea unei păci corecte.

”Majoritatea globală se reuneşte treptat în jurul unei viziuni comune şi corecte reflectate în Formula de Pace. Unitatea în lume este ceea ce este nevoie ca agresorii să fie înfrânţi. Şi este foarte plin de simboluri faptul că avem o astfel de etalare puternică a unităţii internaţionale astăzi, în 28 octombrie, în ziua în care în Ucraina comemorăm Al Doilea Război Mondial şi aniversarea expulzării naziştilor de pe teritoriul nostru. Atunci, ucrainenii, alături de multe naţiuni, au luptat pentru a învinge răul. Unitatea a dat popoarelor puterea necesară. Nu doar pentru a înfrânge nazismul şi a-i pedepsi pe nazişti pentru crimele lor împotriva umanităţii – pentru Holocaust, pentru distrugerea naţiunilor, dar şi pentru a stabili o arhitectură a securităţii şi a păcii care să protejeze împotriva unui noi război mondial. Acum vedem că arhitectura creată nu a funcţionat. Dar unitatea va funcţiona eficient cu siguranţă. Unitatea tuturor celor care ajută Ucraina să învingă ruscimul. Şi îl vom înfrânge. Cu siguranţă. Şi unitatea tuturor din lume care lucrează împreună cu noi, împreună cu partenerii noştri pentru a restaura puterea dreptului internaţional şi importanţa principiilor şi normelor Cartei ONU”, a adăugat el.

”Lumea nu este un loc pentru agresiune. Umanitatea va înţelege acest lucru. Aceasta este singura cale pentru a proteja viaţa”, a mai spus Zelenski.

El le-a mulţumit luptătorilor din diverse divizii, dar şi grănicerilor ucraineni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.