Preşedintele Volodimir Zelenski le-a vorbit ucrainenilor joi seara despre noul ministru al apărării pe care l-a numit în funcţie, Rustem Umerov, despre care a spus că poate „reporni” activitatea Ministerului Apărării, în condiţiile în care Ucraina are nevoie de „rezultate” în acest moment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Rezultatele sunt ceea ce Ucraina are nevoie de la toată lumea în acest moment, la toate nivelurile, de la toţi cei care luptă pentru Ucraina, care lucrează pentru Ucraina, care ne sprijină în lume”, a spus Volodimir Zelenski în discursul video nocturn.

Noul ministru al apărării al Ucrainei, Rustem Umerov, este un om puternic, sistematic şi cunoaşte bine sectorul apărării, a spus Zelenski. „Încă din primele zile ale războiului de amploare, el a fost implicat în negocierile privind armele pentru Ucraina, negocieri foarte sensibile, dar eficiente. De asemenea, este implicat în negocieri pentru eliberarea oamenilor noştri din captivitatea rusă. Rustem are, de asemenea, rezultate importante pentru Ucraina în această privinţă. El poate reporni activitatea Ministerului Apărării. Este exact de ceea ce avem nevoie acum”, a arătat Zelenski.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

El a ţinut să-i felicite şi pe ofiţerii de informaţii, pe care i-a numit „eroi”, de Ziua Serviciului de Informaţii Militare al Ucrainei. „Cu toţii înţelegem cât de tari sunt ofiţerii noştri de informaţii - curaj adevărat, rezultate puternice”, a spus Zelenski despre spionajul condus de generalul Kirilo Budanov.

În ceea ce priveşte negocierile internaţionale, Zelenski a anunţat că a vorbit în cursul zilei cu prim-ministrul Regatului Unit, Rishi Sunak, care în weekend va participa la summitul G20 din India, dar şi cu prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu. „Bineînţeles, subiectul principal este securitatea”, a menţionat Zelenski.

„Am avut mai multe întâlniri importante privind activitatea noastră internaţională. În luna septembrie a acestui an, trebuie să obţinem câteva rezultate foarte specifice în activitatea noastră cu partenerii noştri. Este vorba despre noi arme pentru Ucraina - pregătim ştirile - şi despre eforturile noastre diplomatice de a uni şi mai multe ţări pentru a restabili pacea pe întreg teritoriul nostru”, a spus liderul de la Kiev, fără a da detalii specifice. „Pregătim mai multă presiune globală asupra Rusiei”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.