Bombardamentele ruseşti au ucis miercuri 21 de civili în oraşul Herson din sudul Ucrainei şi în apropiere, fiind atacate un hipermarket, o gară şi o trecere de cale ferată, o benzinărie şi câteva clădiri de locuinţe, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, 48 de persoane au fost rănite, a declarat Zelenski, miercuri seara, pe aplicaţia de mesagerie Telegram. "Toţi civilii! Şi ziua încă nu s-a terminat! Într-o singură regiune!", a scris preşedintele ucrainean, care miercuri s-a aflat într-o vizită în Finlanda.

Oficialii declaraseră anterior că 12 dintre victime s-au înregistrat în oraşul Herson, capitala regiunii omonime, unde un hipermarket a fost atacat în timp ce oamenii îşi făceau cumpărăturile de dimineaţă. Victimele au fost fie clienţi, fie lucrători ai hipermarketului.

Exploziile au devastat, de asemenea, o gară. Numeroase ferestre au fost sparte, iar cel puţin doi supravieţuitori au fost văzuţi scoşi pe targă. Trei femei care mâncau în momentul atacului au declarat că s-au adăpostit sub o masă.

Alte patru persoane au fost ucise în satele din afara oraşului principal. Printre acestea se numără trei ingineri care încercau să repare pagubele provocate reţelei electrice în bombardamentele ruseşti anterioare.

"Când inamicul nu poate obţine nimic pe câmpul de luptă, atacă oraşe paşnice", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Serhii Cerevati.

Rusia nu a comentat atacurile din Herson, una dintre cele patru regiuni ucrainene pe care că le-a anexat în septembrie anul trecut, deşi nu le controlează în totalitate.

Moscova a intensificat loviturile aeriene asupra Ucrainei în ultimele zile, în timp ce Kievul se pregăteşte pentru o contraofensivă încercând să recucerească teritoriul ocupat în regiunea Herson.

Trupele ucrainene au recucerit oraşul Herson în noiembrie anul trecut, după aproape opt luni de ocupaţie, dar trupele ruseşti s-au retras doar până pe malul opus al fluviului Nipru, de unde acum bombardează oraşul.

Guvernatorul regional Oleksandr Prokudin a anunţat miercuri că instituie stare de asediu în oraşul Herson care va dura de vineri seara până luni dimineaţa din motive de "aplicare a legii". El nu a oferit alte detalii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.