Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă, miercuri seară, un nou bilanţ al atacului de la Kramatorsk, respectiv 11 morţi, inclusiv trei copii, şi mai mult de 60 de răniţi şi anunţă că autorităţile ucrainene au reţinut persoana care a coordonat atacul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenski a abordat, miercuri seară, în discursul său zilnic, atacul de la Kramatorsk.

”Astăzi, lucrările au continuat toată ziua la locul atacului. Din păcate, numărul morţilor a crescut. Rachetele ruseşti au luat viaţa a 11 dintre oamenii noştri, inclusiv a trei copii. Transmit condoleanţe familiilor. Mai mult de 60 de persoane au fost rănite rănite”, a afirmat Zelenski.

Acesta anunţă, de asemenea, că o persoană a fost reţinută în legătură cu atacul.

”Astăzi, Serviciul de Securitate al Ucrainei împreună cu forţele speciale ale Poliţiei au reţinut persoana care a coordonat acest atac terorist. Aceştia au lovit o cafenea obişnuită din Kramatorsk, o pizzerie populară. Au fost avariate casele vecine, magazine şi o benzinărie. Un oraş obişnuit, o viaţă obişnuită. S-ar putea să mai fie oameni sub dărâmături”, a mai transmis preşedintele ucrainean.

Acesta afirmă că ”toţi cei care îi ajută pe teroriştii ruşi să distrugă viaţa merită pedeapsa maximă”.

”Aceştia sunt oameni fără umanitate. Oricine în lume care nu înţelege că nu poate fi complice al unui stat terorist trebuie să fie tras la răspundere de întreaga comunitate internaţională (...) Complicii unui stat terorist trebuie să fie trataţi ca nişte trădători ai umanităţii”, a mai transmis Zelenski.

Un atac rusesc cu rachetă de tip S-300 a atins marţi un restaurant popular în centrul Kramatorskului, singura mare aglomeraţie aflată sub control ucrainean în estul Ucrainei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.