Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, anunţă că armata a avut ”unele succese” în luptele din Severodonetsk”, unde situaţia este cea mai grea. ”Multe oraşe se confruntă cu un puternic atac rusesc”, afirmă Zelenski, precizând că întregul teritoriu ocupat temporar ”este acum o zonă de catastrofă totală”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Zelenski a vorbit, în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare, despre luptele care se duc în această perioadă şi situaţia frontului.  

”Situaţia din Donbas nu s-a schimbat semnificativ în decurs de o zi. Am avut unele succese în luptele din Severodonetsk. Dar este prea devreme pentru a ne pronunţa. Situaţia de acolo este cea mai grea acum. La fel ca şi în oraşele şi comunităţile din apropiere - Lysychansk, Bakhmut şi altele. Multe oraşe se confruntă cu un puternic atac rusesc”, a afirmat preşedintele.  

Potrivit acestuia, ”armata rusă îşi foloseşte toate capacităţile sale armate şi nu contează deloc oamenii”.  

”Este deosebit de cinic faptul că, în prima linie a ofensivei, ocupanţii folosesc foarte des acei oameni care au fost recrutaţi în armata lor pe teritoriul ocupat anterior al regiunilor Doneţk şi Lugansk. De multe ori, soldaţii ruşi pur şi simplu se ascund în spatele acestor aşa-zişi mobilizaţi”, a mai afirmat Zelenski.  

Preşedintele ucrainean apreciază că, cu cât războiul durează mai mult, ”cu atât mai multe lucruri josnice, ruşinoase şi cinice pe care Rusia le înscrie pentru totdeauna în istoria sa”.  

”Continuă bombardamentele absolut absurde de pe teritoriul rusesc asupra regiunilor noastre de frontieră din nord, în special asupra regiunii Cernihiv. Nikolaiv, Harkov, regiunea Harkov au fost bombardate. Întregul teritoriu ocupat temporar al statului nostru este acum o zonă de catastrofă totală, pentru care Rusia este pe deplin responsabilă”, a mai afirmat Zelenski.  

  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.