Ucraina a acceptat duminică, în a patra zi a invaziei ruse, să participe la negocieri cu Rusia, în apropiere de Cernobîl, în urma unei medieri a preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, confirmă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o înregistrare video postată pe Telegram, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am convenit ca delegaţia ucraneană să întâlnească delegaţia rusă, fără condiţii prealabile, la frontiera ucraineano-belarusă, în apropiere de râul Pripiat”, anunţă Volodimir Zelenski, referindsu-se la o convorbire la telefon, duminică, cu omologul său rus Aleksandr Lukaeşnko.

”Aleksandr Lukaşenko şi-a asumat responsabilitatea faptului că, pe timpul trecerii, negocierilor şi întoarcerii delegaţiei ucrainene, toate avioanele, elicopterele şi rachetele staţionate pe teritoriul belarus vor rămâne la sol”, anunţă Zelenski.

Delegaţia rusă a anunţat deja că se afla pe drum.

Ea este condusă de către consilierul prezidenţial rus Vladimir Medinski.

”Fiecare oră pentru noi este o viaţă salvată”, a declarat Medinski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.