Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a jurat să preia zonele din sudul Ucrainei ocupate de trupele ruse, scrie dpa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu vom preda sudul nimănui", a spus Zelenski într-o alocuţiune video, la scurt timp după ce s-a întors sâmbătă dintr-o vizită din sudul ţării. El a jurat că va lua înapoi "tot ce ne aparţine".

Ucraina va restabili, de asemenea, accesul sigur la mare, a spus el.

Zelenski a promis, de asemenea, că Ucraina va face totul pentru a relua exporturile de alimente din porturile sale, de îndată ce acest lucru se va putea face în siguranţă, cu ajutorul internaţional.

Trupele ruse au capturat mari părţi din sudul Ucrainei la scurt timp după începutul războiului. În timpul înaintării lor, ei au cucerit întreaga coastă ucraineană de la Marea Azov şi părţi din coasta ucraineană a Mării Negre.

Rusia a anexat deja penisula Crimeea în 2014. 

Un comandant rus declarase în aprilie că doreşte să preia tot sudul Ucrainei sub control rusesc până în regiunea disputată a Transnistriei din Moldova vecină.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.