Bilanţul victimelor atacului jihadist asupra unei unităţi militare din Burkina Faso, comis săptămâna trecută în nordul ţării, a crescut la 51 de morţi, au anunţat luni oficiali militari, după ce au fost găsite 43 de noi cadavre, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unitatea militară a căzut într-o ambuscadă în provincia Oudalan din regiunea Sahel, între oraşele Deou şi Oursi, a anunţat luni armata burkineză.

Întăriri au fost trimise în zonă şi un număr nespecificat de răniţi au fost transportaţi la spital. Naţiunea vest-africană este măcinată de şapte ani de violenţe legate de Al-Qaida şi de gruparea Stat Islamic, care au ucis mii de oameni, au strămutat aproape 2 milioane de persoane şi au provocat o criză umanitară.

Eşecul guvernelor succesive de a aborda eficient problema a dus la două lovituri de stat anul trecut, fiecare lider militar promiţând să oprească atacurile şi să securizeze ţara, deşi cu puţin succes.

Atacul de săptămâna trecută a avut loc în timp ce aproximativ 400 de soldaţi ai forţelor speciale franceze părăseau Burkina Faso, la o lună după ce guvernul de juntă le-a ordonat să plece - urmând exemplul vecinului Mali, care este, de asemenea, condus de o dictatură militară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.