Zeci de mii de persoane şi-au părăsit casele din Gaza vineri, după ce armata israeliană a avertizat peste un milion de oameni care locuiesc la nord de Wadi Gaza să se deplaseze spre sud, potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Biroul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Problemelor Umanitare (OCHA)

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înainte de avertisment, peste 400.000 de palestinieni au fost strămutaţi în interior, se adaugă declaraţia.

De asemenea, Programul Alimentar Mondial (WFP) a declarat că a distribuit vineri alimente pentru 135.000 de persoane aflate în adăposturi din Gaza, dar a avertizat că „rezervele umanitare se epuizează”.

OCHA a adăugat că majoritatea oamenilor din Gaza nu au acum acces la apă.

„Ca o ultimă soluţie, oamenii consumă apă din fântânile agricole, declanşând îngrijorări serioase cu privire la răspândirea bolilor transmise prin apă”, se arată în comunicat.

Armata Israelului a informat Naţiunile Unite, vineri dimineaţă, că 1,1 milioane de palestinieni din Gaza ar trebui să fie relocaţi în sudul enclavei în următoarele 24 de ore.

Autoritatea Hamas care se ocupă de refugiaţi a făcut apel la locuitorii din nordul teritoriului să "rămână neclintiţi în casele lor şi să rămână fermi în faţa acestui război psihologic dezgustător purtat de ocupant".

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.