Zece state membre ale Uniunii Europene (UE) s-au angajat să primească 400 de minori neînsoţiţi, evacuaţi de pe Insula Lesbos în Grecia continentală, după incendiul care a devastat tabăra insalubră şi suprapopulată de la Moria, a anunţat ministrul german de Interne Horst Seehofer, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Contactele noastre cu ţările membre UE au determinat zece membri să participe la transferul” acestor 400 de minori, a anunţat ministrul, la Berlin, precizând că Germania şi Franţa urmează să preia 100-150 de copii fiecare.

Aceşti minori neînsoţiţi au fost transferaţi în Grecia continentală după incendiul care a distrus tabăra în care locuiau şi care a lăsat peste 12.000 de persoane în drum.

”Discutăm şi cu alte ţări” membre ale Uniunii care pot primi aceşti copii, a anunţat Seehofer într-o conferinţă de presă comună cu comisarul european însărcinat cu Migraţia, grecul Margaritis Schinas, care participa printr-o legătură video de la Atena.

Olanda a propus joi să primească 100 de migranţi - dintre care jumătate să fie minori.

”Moria aminteşte în mod dur tuturor membrilor UE lucrul pe care este nevoie să-l schimbăm în Europa”, a declarat Margaritis Schinas, care urma să se întâlnească dupăaceea cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

”Avem nevoie de solidaritate în politica migraţiei” a UE, a subliniat comisarul.

Drama de la Moria a relansat dezbaterea cu privire la primirea solicitanţilor e azil în Europa, pe tema căreia statele membre UE se sfâşie.

Comisia Europeană (CE) urmează să prezinte la sfârşitul lui septembrie un proiect foarte aşteptat - şi amânat în mai multe rânduri - al unui pact privind migraţia şi azilul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.