Zece militari din Burkina Faso au fost ucişi într-un atac vizând un detaşament militar la Hallalé, în nordul Burkina Faso, în urma unui atac soldat cu 42 de morţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O patrulă a detaşamentului militar de la Namssiguia a fost atacată în noaptea de marţi spre miercuri”, a declaart pentru AFP o sursă din domeniul securităţii.

”Zece militari au fost ucişi în această ambuscadă, care a avut loc la Hallalé”, o localitate situată în apropiere de Tongomael, în provincia Soum, aceeaşi regiune în care a avut loc un atac marţi, la Arbinda, soldat cu 42 de morţi.

Potrivit altei surse din domeniul securităţii, ”riposta unor elemente (militari) a permis neutralizarea (uciderea) mai multor terorişti”.

Burkina Faso se află în doliu naţional două zile, miercuri şi joi, în urma atacului de la Arbinda, unde 35 de civili - dintre care 31 erau femei - şi şapte militari au fost ucişi, dar şi ”80 de terorişti”, potrivit autorităţilor.

Este vorba despre cel mai sângeros atac înregistrat în această ţară din Africa de Vest de la începutul violenţelor jihadiste, în urmă cu cinci ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.