Zborurile între Germania şi Rusia au fost reluate - miercuri seara - după mai multe ore de întrerupere, pe fondul unui conflict privind Belarusul, a declarat compania aeriană germană Lufthansa pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autortăţile ruse au acordat Lufthansa autorizaţia de a efectua zboruri de pasageri către Rusia în iunie. Asta înseamnă că zborurile Lufthansa cu destinaţia Moscova şi Sankt Petersburg pot fi asigurate aşa cum s-a prevăzut”, a declarat AFP o purtătoare de cuvânt a AFP.

CEO-ul companiei aeriene ruse Aeroflot Mihail Poluboiarinov a declarat agenţiei oficiale ruse de presă Tass că ”totul este bine, am primit toate autorizaţiile”.

”S7 Airlines a primit autorizaţia de la autorităţile germane pentru a opera zboruri. Zborurile către Germania vor fi efectuate aşa cum s-a prevăzut”, a anunţat, la rţndul său un purtător de cuvânt al S7, altă companie aeriană rusă, agenţiei RIA Novosti.

”PRACTICA RECIPROCITĂŢII”

Germania a suspendat miercuri după-amiaza - pentru o vreme - sosirea pe teritoriul său a unor zboruri ale unor companii ruseşti, din cauza neemiterii de către Moscova a unei autorizaţii a zborurilor Lufthansa către Rusia.

Autoritatea Aviaţiei Ruse ”nu a autorizat la timp” două zboruri prevăzute miercuri dimineaţa, care au fost anulate marţi seara, preciza într-un comunicat transims AFP  Ministerul german al Transporturilor.

”Din cauza practicii reciprocităţii”, Germania ”nu a acordat autorizaţii” unor zboruri ale unor companii ruseşti, antrenând anularea legăturilor asigurate de către Aeroflot şi S7.

Nici ministerul şi nici companiile nu au oferit detalii despre acest blocaj în emiterea autorizaţiilor.

Două zboruri Air France şi unul al companiei austriece Austrian Airlines -o filială Lufthansa - au fost anulate săptămâna trecută, din cauză că Rusia nu le-a dat unda verde să schimbe ruta, cu scopul de a ocoli spaţiul aerian al Belarusului.

Principalele companii europepe ocolesc spaţiul aerian al acestei foste republice sovietice după ce un avion Ryanair pe ruta Atena-Vilnius a fost interceptat şi obligat să aterizeze la Minsk, la sfârşitul lui mai, unde un opozant al regimului lui Aleksandr Lukaşenko, Roman Protasevici, a fost debarcat şi arestat.

Anularea zborurilor Air France a avut drept cauză numai ”probleme tehnice”, a dat asigurări un purtător de cuvânt al Kremlinului.

Zborurile din Europa în Rusia ”au permisiunea să folosească culoare aeriene definite. În cazul în care o companie vrea să schimbe aceste rute, trebuie să existe un acord prealabil între compania respectivă şi Rusia”, a precizat organismul european de supraveghere a traficului aerian Eurocontrol.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.