Poliţia din Marea Britanie a emis un comunicat în numele fiicei fostului spion rus Sergei Skripal, Yulia Skripal, în care se precizează că ea îşi revine „pe zi ce trece”. Ambasadorul rus în Marea Britanie, Alexander Yakovenko, a declarat că este fericit la aflarea veştii, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„M-am trezit acum o săptămână şi pot spune că îmi revin pe zi ce trece”, se arată în comunicat.

„Trebuie să le mulţumesc multor persoane pentru recuperarea mea şi aş vrea să menţionez în mod special oamenii din Salisbury care m-au ajutat atunci când eu şi tatăl meu eram inconştienţi. Mai mult, aş vrea să mulţumesc personalului spitalului pentru grija şi profesionalismul de care au dat dovadă. Sunt sigură că incidentul vi se pare cumva confuz şi sper că veţi respecta intimitatea mea şi a familiei mele în această perioadă de recuperare”, se precizează în comunicat.

Ambasadorul Rusiei, Alexander Yakovenko, a declarat în timpul unei conferinţe de presă de la reşedinţa sa din Londra: „Sunt foarte fericit şi sper că şi Sergei Skripal îşi va reveni. Sunt convins că Yulia se va întoarce într-o zi la Moscova”.

La începutul lunii martie, fostul spion rus care lucra pentru britanici, Sergei Skripal, a fost otrăvit cu o neurotoxină din gama Novichok alături de fiica sa, în oraşul englez Salisbury.

Guvernul Regatului Unit a acuzat Rusia că s-ar afla în spatele atacului dar Moscova a negat cu vehemenţă acuzaţiile.

Incidentul a declanşat o criză diplomatică internaţională după ce Marea Britanie şi aliaţii săi au decis expulzarea a 150 de diplomaţi ruşi. Kremlinul a răspuns cu măsuri similare.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.