YouTube va elimina videourile care neagă Holocaustul şi alte ”evenimente violente bine documentate”, aceasta fiind o inversare majoră a politicii companiei, care respinge criticile că oferă o platformă pentru promovarea urii şi a hărţuirii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciul de streaming care este deţinut de Google, parte a grupului Alphabet, a mai anunţat că va elimina videourile care glorifică ideologia nazistă sau care promoveaază grupuri care se consideră superioare altora, pentru a justifica mai multe forme de discriminare.

În plus, vor fi închise conturile creatorilor de videouri care critică îm mod repetat politicile YouTube referitoare la discursurile care răspândesc ura, chiar şi fără să le încalce, a spus un purtător de cuvânt.

YouTube a recunoscut într-o postare pe blog că noile politici i-ar putea afecta pe cei care caută videouri ”pentru a înţelege ura în scopul combaterii acesteia”.

Directorul general al Ligii anti-defăimare, Jonathan Greenblatt, care studiază antisemitismul, a spus că a colaborat cu YouTube la schimbarea politicii.

”Deşi este un important pas înainte, această măsură singulară este insuficientă şi trebuie urmată de multe alte schibări din partea YouTube şi a altor companii de tehnologie pentru a combate în mod adecvat flagelul urii şi al extremismului online”, a afirmat Greenblatt într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.