Un incediu a distrus, sâmbătă, cantităţi importante de produse alimentare reprezentând ajutor umanitar, depozitate de Programul alimentar mondial (PAM) în portul Hodeida, au anunţat autorităţile yemenite, conform AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Portul Hodeida, cel mai mare din Yemen, este esenţial pentru această ţară care depinde de importuri şi este devastată de război, astfel că se află într-o situaţie de criză umatinară gravă.

Un responsabil local din Hodeida a declarat că au fost distruse patru depozite ale PAM, în care se aflau aproximativ 50 de tone de produse alimentare.

Abdel Raguib Fath, ministru din administraţia locală, consideră că responsabili pentru incendu sunt rebelii care controlează Hodeida şi a cerut “pedepsirea autorilor acestei crime”.

Din martie 2015, o coaliţie militară sub conducere saudită susţine forţele guvernamentale din Yemen în lupta împotriva rebelilor Houthi. Conflictul s-a soldat până în prezent cu aproximativ 10.000 de morţi şi 53.000 de răniţi, mulţi dintre ei civili.

Potrivit ONU, 22,2 milioane de oameni au nevoie de ajutor şi 8,4 milioane sunt în pragul foametei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.