Rebelii houthi din Yemen au afirmat miercuri că au lansat un atac cu drone împotriva Israelului ca răspuns la războiul acestei ţări împotriva palestinienilor din Hamas, conform AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Houthi, care sunt apropiaţi de Iran, promiseseră marţi că vor continua atacurile împotriva Israelului până la sfârşitul războiului acestuia împotriva Hamas, afirmând că au lansat deja mai multe rachete şi drone spre teritoriul israelian.

"Forţele armate yemenite au lansat în ultimele ore o serie de drone împotriva mai multor ţinte (...) în Palestina ocupată şi şi-au atins obiectivele", au precizat ele într-un comunicat militar.

Nu a existat nicio reacţie imediată din partea armatei israeliene la aceste declaraţii.

Potrivit unui comunicat difuzat marţi de houthi, o "salvă de rachete balistice şi mai multe drone" au fost lansate în acea zi, al treilea atac de acest fel de la începutul războiului dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană care conduce Fâşia Gaza.

Armata israeliană a afirmat că a detectat un vehicul zburător "ostil" în largul coastei Eilat, o staţiune balneară la Marea Roşie, dar nu a raportat victime. 

Rebelii yemeniţi au fost acuzaţi de Israel că sunt la originea dronelor care s-au prăbuşit sâmbătă în Sinaiul egiptean, la graniţa cu Israelul, rănind şase persoane.

Războiul dintre Israel şi Hamas, declanşat de un atac de o amploare fără precedent al mişcării islamiste palestiniene pe teritoriul israelian la 7 octombrie, a stârnit temeri privind o conflagraţie regională.

Houthi, care au preluat controlul asupra capitalei yemenite Sanaa în 2014, fac "parte din Axa Rezistenţei", un termen folosit pentru a descrie forţele ostile Israelului. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.