Avioanele de luptă ale coaliţiei conduse de saudiţi au atacat luni, pentru a doua zi consecutiv, poziţii strategice ale miliţiei Houthi în Sanaa, capitala Yemenului. Atacurile au venit ca susţinere pentru fostul preşedinte, Ali Abdullah Saleh, un fost aliat al Houthi, o organizaţie susţinută de Iran, notează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membrii Houthi au susţinut, luni,  că au făcut progrese semnificative în lupta cu forţele lui Saleh după şase zile de război intens în Sanaa, soldate cu zeci de morţi.

Cu toate acestea, localnicii au remarcat că au fost lupte intense peste noapte şi chiar spre dimineaţă, familiile izolându-se în case pentru a se feri de exploziile care au avut loc în tot oraşul.

Într-un discurs susţinut pe 3 decembrie, Saleh a anulat alianţa cu gruparea Houthis şi a declarat că va continua lupta cu o mai mare intensitate de acum înainte.

Schimbarea făcută de Saleh, care s-a aliat cu forţele saudite, marchează un moment important într-un război care face parte dintr-un conflict mai mare dintre Arabia Saudită şi Iran, două puteri regionale.

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.