Gigantul Yahoo Inc a anunţat joi seara că au fost furate în urmă cu doi ani datele personale a cel puţin 500 de milioane de utilizatori în timpul unui masiv atac cibernetic, care a fost executat de hackeri sponsorizaţi de un stat, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Investigaţia nu a descoperit nicio informaţie că actorul sponsorizat de o unitate statală este în prezent în reţeaua informatică a Yahoo”, a anunţat compania.

Yahoo Inc a precizat că colaborează deja cu autorităţile.

Nu este clar dacă această dezvăluire va avea un impact negativ asupra planurilor companiei de a-şi vinde serviciul de e-mail şi alte proprietăţi către Verizon Communications Inc.

Verizon a anunţat în luna iulie că va cumpăra proprietăţile de bază ale Yahoo Inc pentru o sumă de 4.83 miliarde de dolari.

”Vom evalua modul în care va continua această investigaţie în lumina intereselor generale ale Verizon. Până atunci, nu suntem în poziţia de a face mai multe comentarii”, a declarat compania.

Compania Verizon a precizat că a fost informată în urmă cu două zile despre atacul cibernetic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.