Preşedintele chinez Xi Jinping a îndemnat marţi la ”eforturi în vederea salvării păzii regionale şi asigurării securităţii comune”, într-un discurs pe care l-a susţinut la summitul Organizaţiei Cooperării de la Shanghai (OCS), o structură regională între ai cărei membri fondatori se află China şi Rusia, potrivit agenţiei oficiale chineze de presă China Nouă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Xi Jinping s-a angajat ca împreună cu statele membre OCS ”să se opună protecţionismului”, potrivit televiziunii publice chineze CCTV.

China ”va continua în direcţia dreaptă a modernizării, se va opune protecţionismului, sancţiunilor unilaterale şi generalizării conceptului de securitate naţională”, a subliniat Xi Jinping, în acest discurs, prin legătură video, în cadrul acestui summit OCS găzduit de către India.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.