Preşedintele chinez Xi Jinping îndeamnă luni să se ia măsuri în vederea ”protejării eficiente a vieţii populaţiei”, în timp ce China se confruntă cu o ”explozie” a contaminărilor cu covid-19, potrivit televiziunii chineze de stat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este prima intervenţie publică a celui mai puternic om de la Beijing după abandonarea, în decembrie, în urma unor proteste, a măsurilor stricte impuse în China, aflate în vigoare din 2020.

China înregistrează o ”explozie” a cazurilor de covid-19, la trei ani de la apariţia pandemiei la Wuhan (centru).

Numeroase spitale sunt depăşite de situaţie, farmacii anunţă penurii de medicamente împotriva febrei, iar numeroase crematorii, contactate de AFP, anunţă un aflux extrem de mare de corpuri de incinerat.

”Prevenţia şi controlul covid-19 în China se confruntă cu o nouă situaţie şi noi sarcini”, subliniază Xi Jinping, citat de televiziunea chineză de stat CCTV.

”Trebuie să desfăşurăm o campanie de sănătate patriotică mai ţintită (...) şi să construim un bastion solid împotriva epidemiei”, subliniază Xi Jinping, fără să facă alte precizări.

China a anunţat în mod oficial doar - şase - morţi din cauza covid-19 de la ridicarea restricţiilor.

Acesta este un bilanţ clar subevaluat, potrivit multor experţi, în contextul în care o mare parte a bătrânilor din China nu sunt vaccinaţi împotriva covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.