Statele Unite s-au declarat "profund îngrijorate de violenţele de la Ierusalim", după ce mai mult de 150 de palestinieni au fost răniţi, vineri, în timpul confruntărilor cu poliţiştii israelieni pe Esplanada Moscheilor din Oraşul Sfânt, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Îndemnăm toate părţile la reţinere, la a evita orice provocare prin cuvinte sau acte şi să păstreze situaţia actuală pe Esplanada Moscheilor/ Muntele Templului", a declarat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al departamentului de Stat american, Ned Price. 

Poliţia israeliană a precizat că sute de palestinieni au aruncat cu petarde şi pietre în forţele israeliene şi în zona de rugăciune a evreilor din apropierea Zidului Plângerii, aflat în oraşul vechi al Ierusalimului, după rugăciunile de dimineaţă cu ocazia Ramadanului, relatează Reuters.

Palestinienii au fost răniţi cu gloanţe de cauciuc, grenade paralizante şi au fost bătuţi, potrivit Semilunii Roşii din Palestina.

Organele de poliţie au reţinut sute de palestinieni, conform unui purtător de cuvânt al premierului israelian, Naftali Bennett.

Al treilea loc cel mai sfânt al islamului, Esplanada Moscheilor - numită şi Muntele Templului de către evrei - este situat în Oraşul Vechi din Ierusalimul de Est, un sector palestinian ocupat din 1967 de Israel şi care rămâne scena ciocnirilor dintre poliţiştii israelieni şi protestatarii palestinieni. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.