Statele Unite au comunicat cu Beijingul pe tema presupusului balonul de supraveghere chinez doborât la 4 februarie, după ce timp de câteva zile solicitările de dialog ale Pentagonului au fost respinse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Au existat contacte cu China pe subiectul balonului de înaltă altitudine”, a declarat Melissa Dalton, secretar adjunct al Apărăriii.

Secretarul americal al Apărăriii, Lloyd Austiin, a cerut să discute cu omologii săi chinezi la scurt timp după ce un avion de vânătoare ameriican a doborât balonul care survola SUA de câteva zile.

Solicitările au rămas fără urmare, Beijingul acuzând Washingtonul că a comis un act “iresponsabil” doborând balonul.

“Acest act iresponsabil şi profund greşit nu a creat un climat propice pentru dialog şi schimb între cele două armate”, a precizat Ministerul chinez al Apărării, într-un comunicat.

“SUA au insstat să folosească forţa împotriva unui aerostat civil chinez, ceea ce contravine grav practicilor internaţionale şi creează un precedent”, a precizat ministerul din China.

Duminică, Washingtonul a anunţat că a doborât încă un obiect aflat la mare altitudine, fără să precizeze natura obiectului. Este al patrulea obiect doborât deasupra Statelor Unite sau Canadei în mai puţin de zece zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.