Fostul preşedinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin a afirmat la TVC21 că "declaraţiile de unire" au fost semnate cu forţa şi prin mituire şi că preşedintele de onoare al Partidului Unităţii Naţionale trebuie audiat la Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) pentru că ar submina statalitatea R. Moldova. Voronin spune că Băsescu când era marinar „a căzut cu capul de puntea vasului şi are probleme”, în timp ce noi ne uităm la el „ca la un om sănătos”, scrie Deschide.md

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cum să fii cetăţean al R. Moldova şi să nu recunoşti acest stat? Dar cine vă ţine aici? Ai cetăţenie română, ai paşaport românesc… du-te la mama dracului în România şi fă acolo ce vrei, uneşte-te dacă vrei. Dar o să-i primească cineva acolo? Ei trebuie cuiva? Aşa cum ne trebuie şi nouă acest Băsescu. De ce nu este invitat Băsescu la SIS şi întrebat ce caută el aici, cu ce scop a venit?”, se întreabă Voronin.

El susţine că guvernarea caută variante mai ieftine pentru a ajunge în UE şi, din acest motiv, nu intervine "la aceste declaraţii de unire".

„Acolo, în România, fiecare a doua persoană trăieşte sub limita sărăciei. Guvernarea nici nu a mârâit, când cele 14 localităţi au semnat declaraţii. Aceste declaraţii au fost semnate contra plată. Au venit din Chişinău emisari şi i-a pus cu forţa pe aleşii locali să semneze”, a declarat Voronin”.

Voronin s-a arătat şi deranjat de vizita făcută zilele trecute de ministrul Apărării din România, Mihai Fifor: „Am văzut că a venit la Chişinău ministrul Apărării român, cu o grămada de generali. Ei vor un batalion mixt. Ce, acest batalion să fie format dintr-un moldovean şi 1 000 de români? Aşa batalion a fost şi în 1918, atunci când cei din Sfatul Ţării au fost obligaţi să semneze Unirea”, a explicat liderul comunist.

Despre preşedintele Dodon Voronin spune că e nu e doar un „pozor (ruşine – n.red) naţional, dar internaţional”, deoarece este scos din funcţie ori de câte ori vrea guvernarea.

 

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.