Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski proclamă ”vom învinge, la marcarea a doi ani de la invazia rusă, într-o înregistrare video difuzată sâmbătă de preşedinţia rusă, în compania mai multor lideri din Occident, pe aeroportul Gostomel, în apropiere de Kiev, teatrul unei bătălii cu ruşii în primele zile ale Războiului din Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi luptăm pentru asta. De 730 de zile, în viaţa noastră. Şi vom învinge, în cea mai bună zi a vieţii noastre”, a tunat el pe Aeroportul Militar Gostomel.

Volodimir Zelenski era însoţit de lideri din Occident veniţi la Kiev să-l susţină la marcarea a doi ani de la invazia rusă..

”Le mulţumesc tuturor militarilor noştri, poporului nostru şi celor care, în întreaga lume, sunt cu noi şi cu adevărul. Glorie Ucrainei!”, a declarat şeful statului ucrainean.

Generalul Oleksandr Sîrski, comandantul armatei ucrainene, care intră slăbită în al treilea an de război cu Rusia, a promis că Ucraina va triumfa împotriva ”beznei” ruse.

La marcarea a doi ani de război, premierul italian Giorgia Meloni a venit la Kiev, unde urmează să prezideze o reuniune virtuală a G7 cu privire la Ucraina, la cetedrala Sf Sofia, în prezenţa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, în care se va discuta despre impunerea unor noi sancţiuni Moscovei.

Premierii canadian Justin Trudeau şi belgian Alexander de Croo şi preşedinta Comisiei Eurropene (CE) Ursula von der Leyen au sosit în capitala ucraineană sâmbătă dimineaţa, la exact doi ani de la lansarea invaziei la scară largă a Ucrainei de către Rusia.

În 2023, Ucraina a suferit o înfrângere importantă prin eşecul unei mari contraofensivă, în vară.

În prezent, armata rusă, susţinută de o economie orientată către efortul de război, se află într-o poziţie de forţă.

Militarii ucraineni se plâng de slăbirea efectivului şi de o lipsă de obuze şi de echipament de apărarea antiaeriană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.