Preşedintele Ucrainei, Vollodimir Zelenski a avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, cei doi discutând despre problema consolidării securităţii Ucrainei, care a fost din nou supusă unui atac aerian masiv din partea Rusiei în ultimele două zile, transmite Adminstraţia Prezidenţială din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Volodimir Zelenski l-a informat pe Justin Trudeau cu privire la consecinţele atacurilor ruseşti cu rachete şi drone "Shahed" care au vizat oraşe şi sate ucrainene.
 
Infrastructura civilă a fost avariată în regiunile Sumy, Odesa, Lviv, Kiev şi Poltava. Există civili morţi şi răniţi, inclusiv copii. Numai în ajunul Anului Nou, forţele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus peste 80 de drone "Shahed", precizează comunicatul. 
 
Preşedintele Ucrainei i-a mulţumit prim-ministrului Canadei pentru disponibilitatea sa de a contribui la consolidarea scutului aerian al Ucrainei, în special prin furnizarea de sisteme şi rachete NASAMS suplimentare. Părţile au discutat, de asemenea, despre activitatea privind garanţiile de securitate. Acestea au decis ca echipele ucraineană şi canadiană să intensifice în scurt timp dialogul bilateral pentru a ajunge la un acord.
 
Interlocutorii au acordat, de asemenea, atenţie pregătirii celei de-a patra reuniuni a consilierilor de securitate naţională şi a consilierilor politici ai şefilor de stat în cadrul punerii în aplicare a formulei de pace din Ucraina.
 
Reuniunea va avea loc la mijlocul lunii ianuarie la Davos, în Elveţia, potrivit comunicatului. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.