Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski i-a înmânat lui Howard G. Buffett, filantrop, fermier, om de afaceri şi fondator al Fundaţiei Howard G. Buffett, o placă cu numele său, care a fost dezvelită pe Aleea Eroilor din Kiev.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În timpul ceremoniei de inaugurare, şeful statului a remarcat contribuţia semnificativă a antreprenorului şi filantropului american la ajutorarea Ucraine, potrivit Administraţiei Prezidenţiale din Ucraina. 
 
Volodimir Zelenskyy a declarat că numele lui Howard Buffett va fi acum alături de numele celor care au fost alături de Ucraina încă din primele zile ale invaziei pe scară largă a Rusiei.
 
În total, există deja 27 de plăci pe Aleea celor curajoşi.
 
"Pe această placă din Piaţa Constituţiei sunt înscrise numele dvs. şi data primei dvs. vizite în Ucraina. De asemenea, pe această piaţă se află oameni care au fost alături de noi, au lucrat cu noi şi ne-au ajutat încă din primele zile şi luni. Vă aflaţi printre aceşti lideri mondiali - prieteni ai Ucrainei. Vă mulţumim foarte mult pentru că sunteţi aici", a spus preşedintele.
 
Şeful statului i-a mulţumit lui Howard Buffett pentru sprijinul acordat Ucrainei în timpul războiului agresiv declanşat de Rusia.
 
"Aţi venit în mod repetat în Ucraina pentru a oferi asistenţă tuturor oamenilor noştri şi aţi făcut multe pentru poporul nostru. De asemenea, aţi oferit un sprijin semnificativ în procesul de deminare în Ucraina", a declarat Volodimir Zelenski şi a adăugat că acest sprijin este important pentru ucraineni.
 
Howard Buffett i-a vorbit preşedintelui despre evenimentele planificate în cadrul vizitei sale actuale în Ucraina şi despre întâlnirea cu Prima Doamnă, la iniţiativa căreia implementează o serie de proiecte. Filantropul a mulţumit pentru recunoaşterea activităţii sale şi a dat asigurări că va continua să fie alături de poporul ucrainean.
 
În 2022, Fundaţia Howard G. Buffett a cheltuit aproape 150 de milioane de dolari pentru proiecte caritabile în Ucraina. În 2023, valoarea ajutorului va ajunge la aproximativ 360 de milioane de dolari.
 
Printre principalele proiecte ale fundaţiei se numără construcţia de fabrici de bucătării în Bucha şi Lozova, secţii de poliţie în Borodyanka şi Izyum şi un centru de dresaj canin în Bucha; sprijin pentru Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă cu echipamente de deminare (vehicule, drone şi echipamente); asistenţă în investigarea crimelor de război, inclusiv transferul a câteva zeci de aparate de testare ADN.
 
Howard Buffett oferă, de asemenea, asistenţă fermierilor prin intermediul Fundaţiei Victory Harvest, înfiinţată în Ucraina, donând combine de recoltat, tractoare, echipamente, seminţe şi îngrăşăminte.
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.