Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut o întrevedere cu fondatorul companiei Virgin Group şi al fundaţiei non-profit Virgin Unite, antreprenorul britanic Richard Branson, care s-a alăturat echipei de ambasadori ai platformei de strângere de fonduri United24, transmite preşedinţia Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului i-a mulţumit omului de afaceri pentru mesajele puternice de susţinere a ţării noastre în timpul războiului împotriva agresorului rus: "Mă bucur că aţi decis să deveniţi ambasador al United24. Este foarte important ca noi personalităţi celebre şi influente să se alăture acestei platforme. Una dintre sarcinile principale este de a menţine atenţia lumii asupra războiului Rusiei împotriva Ucrainei, care durează de mai bine de un an. În plus, există chestiuni foarte specifice în privinţa cărora putem colabora", a subliniat Volodimir Zelenski.

Preşedintele a menţionat că una dintre priorităţile de astăzi este reconstrucţia ţării, a infrastructurii sale, în special a celei educaţionale.

Potrivit acestuia, instituţiile de învăţământ ucrainene au nevoie de digitalizare, de echipamente adecvate şi de adăposturi antiaeriene. În plus, şeful statului a numit deminarea una dintre principalele provocări pentru ţara noastră, deoarece teritoriile sale au devenit scena unor ostilităţi intense.

Pentru aceasta, Ucraina are nevoie de asistenţă adecvată, în special de asistenţă tehnologică.

De asemenea, Volodimir Zelenski i-a atras atenţia lui Richard Branson asupra problemei deportării ilegale în masă a copiilor ucraineni în Rusia şi asupra necesităţii de a exercita presiuni, în special de natură informaţională, asupra statului agresor în această chestiune. Richard Branson a menţionat că admiră curajul poporului ucrainean şi că este o onoare pentru el să devină ambasador al United24.

"Aştept cu nerăbdare să mă folosesc de raza de acţiune şi de reţelele globale ale Virgin Unite pentru a ajuta la susţinerea activităţii United24 pentru poporul ucrainean", a spus el. Richard Branson a susţinut constant Ucraina încă din 2014, militând pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a statului nostru, precizează Preşedinţia Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.