Preşedintele ucrainean a vizitat marţi linia frontului din apropiere de Bahmut, oraşul din estul Ucrainei pentru care forţele ruse şi ucrainene s-au luptat luni de zile, după ce luni, Volodimir Zelenski se întâlnise cu soldaţii care luptă pe fronturile din Doneţk şi Zaporojie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volodimir Zelenski "a vizitat brigăzile care desfăşoară acţiuni ofensive în zona Bahmut", a precizat biroul său într-un comunicat.

Pe site-ul Preşedinţiei au fost postate imagini de la această întâlnire, în care liderul de la Kiev poate fi văzut într-o încăpere examinând hărţi alături de comandantul forţelor terestre ucrainene, Oleksandr Sîrski, şi de alţi câţiva militari.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De asemenea, preşedintele a ascultat "rapoartele" ofiţerilor privind situaţia din zonele lor de responsabilitate şi a discutat despre "nevoile" lor în materie de muniţie atât pentru artilerie, cât şi pentru apărarea antiaeriană, potrivit comunicatului.

Foto: president.gov.ua
Foto: president.gov.ua

Oraşul Bahmut, care avea 70.000 de locuitori înainte de invazia rusă din februarie 2022, este devastat de lupte de peste un an şi a fost cucerit de Moscova în luna mai. Luni, Ministerul ucrainean al Apărării a afirmat că a înregistrat progrese în ultima săptămână, precizând că armata a recucerit trei kilometri pătraţi de la forţele ruseşti în apropiere de Bahmut şi că "în total, 47 de kilometri pătraţi au fost eliberaţi" pe flancurile oraşului începând din iunie, când a început dificila sa contraofensivă.

Luni, Zelenski a vizitat regiunea Doneţk, unde se află Bahmut, dar şi Zaporojie. În discursul video nocturn adresat compatrioţilor, înregistrat în tren, el a vorbit despre aceste vizite şi a spus că a vrut să audă personal de ce au nevoie soldaţii care luptă.

CITEȘTE ȘI Zelenski a fost luni pe linia frontului şi şi-a înregistrat în tren discursul video nocturn: „Este foarte util să auzim de la cei care merg în luptă ce anume le lipseşte”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.