Preşedintele Volodimir Zelenski, aflat în vizită-surpriză în Marea Britanie, s-a întâlnit miercuri după-amiază cu Regele Charles al III-lea, care l-a primit la Palatul Buckingham.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi lideri au fost fotografiaţi dând mâna înainte ca regele să-l primească în audienţă pe preşedintele ucrainean.

Este pentru prima dată când monarhul britanic, care a urcat pe tron în septembrie, după moartea mamei sale, Elisabeta a II-a, se întâlneşte cu preşedintele Ucrainei.

Zelenski s-a întâlnit anterior cu premierul Rishi Sunak şi a rostit un discurs în Parlamentul de la Londra, cerând Marii Britanii să furnizeze Ucrainei avioane pentru a lupta împotriva Rusiei. El le-a spus parlamentarilor că îi va transmite Regelui Charles recunoştinţa sa şi din partea tuturor ucrainenilor pentru sprijinul acordat atunci când încă era prinţ de Wales.

CITEȘTE ȘI Zelenski: „În Marea Britanie, Regele este pilot al forţelor aeriene. În Ucraina de astăzi, fiecare pilot al forţelor aeriene este un Rege”
CITEȘTE ȘI ”Avem libertate, daţi-ne aripi s-o apărăm”, cere Zelenski Occidentului, în faţa parlamentarilor britanici, la Westminster Hall

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.