Statele Unite sunt ”la curent” cu arestarea unui militar american în Rusia, anunţă luni un purtător de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale (NSC) de la Casa Albă, John Kirby, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem la curent cu acest caz”, declară presei John Kirby.

Postul american NBC News dezvăluie că un militar staţionat în Coreea de Sud s-a dus în Rusia, unde a fost arestat după ce a fos acuzat de furt.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Militarul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, se pregătea să se întoarcă acasă, în Statele Unite, relatează The Associated Press.

În loc să se întoarcă în America, el s-a dus în Rusia.

El a fost arestat la sfârşitul săptămânii trecute la Vladivostok, un port la Oceanul Pacific, şi este ţinut în detenţie, declară AP, sub protecţia anonimatului, doi oficiali.

Militarul a fost arestat joi în baza unor acuzaţii penale, confirmă AP o purtătoare de cuvânt a armatei americane, Cynthia Smith.

Rusia a notificat Statele Unite, iar familia militarului a fost informată, a precizat ea.

Era neclar luni, scrie AP, dacă militarul a dezertat (absent without leave, AWOL).

Această arestare intervine la mai puţin de un an după ce un militar american, Travis King, a fugit în Coreea de Nord prin Zone Demilitarizată (DMZ), o zonă puternic militarizată care desparte cele două Corei.

Phenianul a anunţat ulteror că-l expulzează pe Travis King, care a revenit în Statele Unite.

El a fost acuzat de dezertare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.