Preşedintele rus Vladimir Putin face glume pe seama ploşniţelor în oraşele din Franţa, în contextul în care Rusia este afectată de sancţiuni impuse Moscovei de către Occident din cauza Războiului din Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia, în care este interzis importul de produse europene, are astfel o şansă mai mică să ia ploşniţe, îşi exprimă mulţumirea preşedintele rus Vladimir Putin, într-o reuniune pe tema situaţiei economice.

El i-a ironizat pe aliaţii Ucrainei în timp ce cerea Guvernului şi Băncii centrale ruse să ia măsuri împotriva inflaţiei.

Presiunile exercitate de către sancţiunile impuse de către Occident urmează să crească, a avertizat el, iar Guvernul este necesar să se pregătească în acest sens, a cerut el.

”Fantasmele partenerilor noştri frizează de-acum absurdul, prin interdicţia de a importa în Rusia şurubleniţe, ace, etc.”, a declarat Putin.

”Cu cât vom avea mai puţine vechituri, cu atât mai bine. Asta scade şansele să ne fie exportate ploşniţe de către megalopolisurile europene”, a adăugat el, o aluzie la temeri în mai multe ţări europene cu privire la o răspândire a acestor insecte.

”Atrag încă o dată atenţia Guvernului şi Băncii Rusiei asupra importanţei unei acţiuni coordonate eficiente în vederea reducerii inflaţie”, a declarat apoi şeful statului rus, în cursul acestei reuniuni televizate.

”Asta are un impact direct asupra bunăstării familiilor ruse şi concetăţenilor noştri”, a subliniat el.

Banca centrală a Rusiei a crescut vineri dobânda directoare de la 13% la 15%, a patra creştere consecutivă în puţin peste trei luni, cu scopul de a încerca să contracareze inflaţia şi slăbirea rublei.

”Bugetul (din 2024) este un factor important în deciaia noastră”, recunoştea atunci guvernatoarea Băncii centrale ruse Elvira Nabiulina, în contextul în care prevederea unei creşteri a cheltuielilor urmează să antreneze o creştere a preţurilor.

Deputaţii ruşi au adoptat joi o creştere foarte puternică a cheltuielilor militare federale în 2024 - cu 68% în decurs de un an.

Războiul din Ucraina afectează grav finanţele şi economia ruseşti.

Din cauza sancţiunilor, slăbirea rublei a fost dublată, în ultimele luni de a o reluare a inflaţiei care alimentează temeri ale multor ruşi cu privire la puterea de cumpărare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.