Preşedintele rus Vladimir Putin, aflat la a treia deplasare externă de la realegerea sa în martie, a sosit duminică în Uzbekistan şi s-a întâlnit cu omologul său Shavkat Mirziyoyev înainte de începerea discuţiilor oficiale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţiile de presă din Rusia anunţă că Mirziyoyev s-a întâlnit cu Putin la sosirea liderului de la Moscova la Taşkent în cursul serii, iar cei doi lideri au călătorit împreună într-o singură maşină.

Fotografii şi înregistrări video postate pe site-ul Kremlinului şi de agenţiile de ştiri ruseşti au arătat cum Putin a vizitat parcul Noul Uzbekistan din Taşkent şi a depus o coroană de flori la un monument dedicat independenţei uzbece.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile de presă, a declarat la televiziunea rusă că Rusia este deschisă la o cooperare mai largă în ceea ce priveşte aprovizionarea cu gaz cu Uzbekistan, afirmând că "posibilităţile în acest caz sunt foarte extinse".

Putin a vizitat deja China şi Belarus de când a obţinut realegerea cu o largă majoritate.

Liderul de la Kremlin a călătorit în străinătate doar rareori de la începutul invaziei Moscovei în Ucraina, în februarie 2022.

Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele său în martie anul trecut, fiind suspectat de deportarea ilegală a sute de copii din Ucraina. Kremlinul neagă aceste acuzaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.