Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a numit pe Serghei Skripal, fostul spion rus care a fost otrăvit în Marea Britanie, drept un „ticălos şi un trădător”, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Văd că unii dintre colegii voştri avansează teoria că Skripal a fost aproape un fel de activist al drepturilor omului. El a fost un simplu spion. Un trădător al Rusiei. Există un astfel de concept – un trădător al naţiunii. El este unul dintre aceşti oameni”, a declarat Putin la o conferinţă despre sectorul energetic.

„Este doar un ticălos”, a adăugat Putin.

Fostul dublu agent rus Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost otrăviţi cu noviciok în martie. Ei au supravieţuit, însă Dawn Sturgess - o britanică fără legătură cu atacul iniţial - a murit după ce a intrat în contact cu aceeaşi substanţă.

Guvernul britanic i-a acuzat pe cetăţenii ruşi Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov de acest atac. Londra susţine că sunt agenţi sub acoperire ai serviciilor militare ruse de informaţii GRU.

Rusia a negat mereu acuzaţiile, iar preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că suspecţii sunt civili.

Cei doi au apărut la televiziunea rusă de stat şi au spus că au vizitat, ca turişti, Catedrala din Salisbury.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.