Vladimir Putin a ajuns vineri în peninsula Crimeea, pentru a participa la o întâlnire a Consiliului de Securitate. Vizita preşedintelui rus în teritoriul anexat are loc la doar o săptămână după escaladarea tensiunilor dintre Moscova şi Kiev, ca urmare a unei presupuse insursiuni a agenţilor de securitate ucraineni cu scopul organizării unui atentat terorist asupra infrastructurii critice din peninsula disputată, informează Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul vizitei, preşedintele rus va purta discuţii cu politicienii pro-ruşi şi va merge la o tabără de vară pentru copii din peninsula Crimeea. 

Mai mult, această vizită are loc în timpul celei mai grave escaladării a tensiunilor ruso-ucrainene din ultimul an, după ce un armistiţiu dintre rebelii pro-ruşi şi militarii ucraineni a dus în 2015 la reducerea considerabilă a ciocnirilor violente din regiunea Donbas.

Însă, noi tensiuni au apărut săptămâna trecută, după ce FSB a anunţat că mai mulţi agenţi de securitate ucraineni au fost capturaţi în timpul unei presupuse incursiuni în peninsula Crimeea, care avea drept scop organizarea unui atac asupra infrastructurii critice.

Ulterior, Vladimir Putin şi Petro Poroşenko s-au lansat într-un război al retoricii. Preşedintele rus i-a acuzat pe ucraineni că se coboară la acte de terorism, în vreme ce liderul ucrainean a declarat că acuzaţiile reprezintă doar un pretext cinic pentru o nouă ameninţare militară.

Imediat după lansarea acuzaţiilor, atât ucrainenii, cât şi ruşii, şi-au întărit forţele militare din jurul frontierelor.

De asemenea, Petro Poroşenko le-a cerut unităţilor militare staţionate în estul teritoriului ucrainean să fie în alertă maximă şi pregătite pentru orice agresiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.