Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, miercuri, în cadrul unei întâlniri cu liderul republicii Daghestan, că "nu s-a îndoit" de sprijinul ruşilor în timpul rebeliunii armate de săptămâna trecută a grupului Wagner, care a provocat cea mai gravă criză din ţară de la venirea sa la putere, în urmă cu peste 20 de ani, conform AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu m-am îndoit de reacţia (poporului) din Daghestan şi din întreaga ţară", a declarat el în timpul unei întâlniri cu liderul acestei republici din sudul Rusiei, potrivit unui extras difuzat de televiziunea de stat rusă.

Cu câteva momente mai devreme, Serghei Melikov, şeful republicii Daghestan, îl asigurase pe liderul rus că "nu există nicio persoană în Daghestan care să nu fi sprijinit deciziile liderilor Federaţiei Ruse, care au fost adoptate pe 24 iunie", ziua revoltei.

Rebeliunea armată a lui Wagner, condusă la sfârşitul săptămânii trecute de liderul său Evgheni Prigojin, a zguduit puternic autorităţile ruse, în plin conflict în Ucraina, unde armata rusă se confruntă cu o contraofensivă a trupelor de la Kiev.

Timp de mai multe ore, luptătorii grupului paramilitar au ocupat un sediu al armatei ruse din Rostov şi alte clădiri militare şi au mărşăluit câteva sute de kilometri spre Moscova, într-o demonstraţie de forţă spectaculoasă.

Evgheni Prigojin a insistat între timp că revolta sa nu a avut ca scop răsturnarea puterii ruseşti, ci salvarea Wagner, dar lovitura dată imaginii preşedintelui rus este totuşi semnificativă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.