Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care simplifică şederea şi dreptul de muncă pentru sute de mii de persoane care au părăsit Ucraina şi se află în Rusia după startul ofensivei militare a ruşilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acestor noi "măsuri temporare", deţinătorii de paşaport ucrainean, dar şi locuitorii regiunilor separatiste proruse Doneţk şi Lugansk, vor putea rămâne în Rusia "o perioadă nelimitată".

Până în prezent, ei puteau rămâne în Rusia doar 90 de zile, într-un interval de 180 de zile. Pentru o şedere mai îndelungată, ei aveau nevoie să obţină un permis de muncă sau o autorizaţie specială.

Doritorii au acum dreptul de a munci în Rusia fără să obţină un permis. Însă, pentru a profita de noua măsură, ei trebuie să accepte să li se ia amprentele, să li se facă fotografia pentru identificare şi să se supună unui examen medical pentru depistarea bolilor infecţioase sau a droguriloe.

Textul interzice expulzarea din Rusia a cetăţenilor ucraineni, în afara persoanelor eliberate din închisoare sau considerate periculoase pentru securitatea Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.